Proiectul ”Note Comune – Conectarea Traditiilor Populare cu Ajutorul Tehnologiei Moderne”

aam Clay_Center logo dos logo sigla Consiliul Judetean Gorj sigla muzeu

 

 

 

 

 

Proiectul ”Note Comune – Conectarea Traditiilor Populare cu Ajutorul Tehnologiei Moderne” dintre Muzeul Judetean Gorj ”Alexandru Stefulescu” și Clay Center for the Arts and Sciences din Charleston, Virginia de Vest, SUA a obținut finantare in anul 2014 de la Alinata Americana a Muzeelor prin programul Museums Connect.
Proiectul s-a desfasurat intre august 2014 – iulie 2015. In cadrul sau, elevi de liceu romani si americani, de la Liceul de Arte ”Constantin Brailoiu” din Targu Jiu și Liceul Wahama din Mason County, SUA, au invatat despre traditiile si obiceiurile fiecaruia, folosind tehnologiile specifice secolului XXI. Prin crearea de povestiri digitale și de mix-uri muzicale, elemente ale educatiei non-formale, s-au dezvoltat cunostiintele despre cultura proprie dar și despre cea a partenerului. Proiectul a fost imbunatatit cu concerte de muzica populara, ore deschise, cursuri de perfectionare pentru profesori, interviuri cu artisti, vizite la diverse atractii turistice etc.

Povestirile digitale create de elevii Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tărgu Jiu și de elevii Liceului Wahama din Mason County, Virginia de Vest:

Mix-uri muzicale digitale create de elevii Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tărgu Jiu:

Concertul comun de muzica populara romaneasca si americana, ce a avut loc la Tărgu Jiu, pe data de 9 aprilie 2015, în cadrul proiectului ”Note Comune – Conectarea Tradițiilor Populare cu Ajutorul Tehnologiei Moderne”: