Expoziție Gheorghe Plăveți

afis PlavetiArtistul plastic Gheorghe Plăveți a vernisat joi, 29 ianuarie 2015, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Târgu Jiu, sub genericul ”Gheorghe Plăveți retrospectivă- pictură, sculptură, grafică” o expoziție care va fi deschisă publicului în perioada ianuarie- martie 2015.
Peste 500 de lucrări ale artistului vor putea fi admirate de publicul iubitor de artă în această perioadă, printre aceseta aflându-se și una de la începuturile artistice ale lui Plăveți, datând din anul 1969.
Artistul, originar din Mehedinţi, a absolvit Facultatea de Arte Plastice din Iași și s-a stabilit la Târgu Cărbuneşti. A debutat ca artist în anul 1972 la Galeriile de Artă din Craiova. E cunoscut ca membru al Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Gorj, pictor, sculptor, grafician, dar mai puţini sunt cei care ştiu că are mulţi discipoli, pentru că a predat un timp la o școală din Târgu Cărbunești, iar mai apoi a fost repartizat profesor de desen, culoare şi tehnici la Liceul Teologic din Târgu Jiu, secţia Patrimoniu Cultural, unde pregătește viitori pictori şi restauratori de biserici.