Expoziția digitală ”Tribut regal adus armonei dintre om și natură – Grădini și palate imperiale din China” este oferită de Ambasada Republicii Populare Chineze la București

Palatele imperiale ale Chinei sunt capodopere ce îmbină cu succes tehnologia arhitecturală cu arta peisagistică. Simboluri ale puterii imperiale din trecut, aceste monumente fascinează prin stil și formă, minuțiozitatea cu care sunt realizate și emană o aură maiestuoasă. Complexele imperiale din China, aflate într-o stare de conservare relativ bună, includ, printre altele: Palatul Imperial sau Orașul Interzis din Beijing, Palatul Mukden sau Palatul Imperial din Shenyang, Templul Cerului din Beijing, Palatul de Vară din Beijing, etc. În timp ce Templul Cerului este o comoară arhitecturală dedicată religiei, Palatul de Vară din Beijing și Complexul Montan din Chengde, Provincia Hebei, scot în evidență frumusețea naturii. Multe din aceste monumente sunt incluse în lista UNESCO a patrimoniului cultural.

De asemenea, expoziția include și câteva dintre cele mai cunoscute și frumoase grădini imperiale, precum Grădinile Imperiale din Beijing, dintre care amintim: Jingshan, Beihai, Vechiul Palat de Vară și Xiangshan.
Expoziția cuprinde un număr de 70 de poze ce surprind aceste bijuterii arhitecturale ale Chinei imperiale de-a lungul celor patru anotimpuri și scot în evidență talentul cu care au fost realizate, culorile, decorațiunile și structura lor.